Inhoud
StromingCognitieve Gedragstherapie
DoelgroepKind en Jeugd
Leeftijd8-11 jaar
TypeOefening
InhoudDe oefening ‘Denkstijlen quiz’ geeft een overzicht van veelvoorkomende negatieve denkstijlen (oftewel denkfouten) gevolgd door een quiz bestaande uit 10 meerkeuzevragen. Met behulp van voorbeelden van gedachten kan de cliënt in quizvorm spelenderwijs verschillende negatieve denkstijlen leren herkennen.

Ter voorbereiding op deze oefening kunnen de oefeningen ‘Denkstijlen’ en/of ‘Denkstijlen opsporen’ worden klaargezet. In de basisoefening ‘Denkstijlen’ wordt dieper ingegaan op 10 veelvoorkomende negatieve denkstijlen die in de quiz wederom aan bod komen. De oefening ‘Denkstijlen opsporen’ laat de cliënt nadenken of hij/zij zelf terugkerende negatieve gedachten ervaart. Met vragen wordt stilgestaan bij de gebeurtenis, automatische, niet-helpende gedachten, en gevoelens. Door te reflecteren of en welke denkstijlen worden gebruikt, krijgt de cliënt meer inzicht in de geloofwaardigheid van de gedachten.

Literatuur en copyright

© Embloom (2022)

Dit materiaal is auteursrechtelijk beschermd en kopiëren zonder schriftelijke toestemming van Embloom is dan ook niet toegestaan.

Licentiekosten

€ 0,00 per afname

per afname