Inhoud
DoelgroepVolwassenen | Jeugdigen
TypeProgramma
DoelHet Doorpakprogramma is speciaal ontwikkeld om cliënten voor te bereiden op hun tijd na de behandeling. Cliënten maken in dit programma twee doorpakplannen. In het eerste doorpakplan blikken ze terug op de vaardigheden die ze hebben geleerd tijdens de behandeling. Het tweede doorpakplan richt zich meer op wat cliënten kunnen doen als het minder goed met ze gaat. Cliënten kunnen te allen tijde teruggrijpen op de doorpakplannen: in goede en minder goede tijden.
InhoudHet Doorpakprogramma is ontwikkeld door verschillende zorgprofessionals uit de geestelijke gezondheidszorg. Het programma bestaat uit de volgende modules:
• Doorpakmodule 1 – Introductie
• Doorpakmodule 2 – Je gezondheid op peil houden
• Doorpakmodule 3 – Voor als het minder goed met je gaat
In de introductiemodule kijken cliënten naar twee video’s, waarna ze gaan reflecteren op hun eigen situatie door het beantwoorden van een aantal vragen. In module 2 en 3 kijken cliënten naar een video waarin de theorie wordt besproken. Hierna volgt een voorbeeld uit de praktijk (het verhaal van Yara) en een korte quiz om te kijken of de theorie en het verhaal begrepen wordt. Vervolgens wordt de theorie toegepast in een oefening (het maken van een doorpakplan). Beide modules sluiten af met een advies voor de komende tijd.
Advies voor gebruik Wij adviseren om alle drie de modules klaar te zetten. Maar je kunt de losse modules ook flexibel klaarzetten via het tabblad ‘Modules’. Wil je het gehele Doorpakprogramma met alle drie de modules in één keer klaarzetten? Dat kan via het tabblad ‘Programma’s’.
Literatuur en copyright

© Embloom, N. van de Lint, H. Lionarons en Lionarons GGZ (2022)

Dit materiaal is auteursrechtelijk beschermd en kopiëren zonder schriftelijke toestemming van Embloom is dan ook niet toegestaan.

Handleiding
Licentiekosten

€ 1,00 per module

Introductievideo