Inhoud
DoelgroepVolwassenen | Jeugdigen
TypeProgramma
DoelHet doel van dit programma is dat cliënten zich kunnen voorbereiden op de behandeling. Het gaat er daarbij om dat cliënten werken aan het opstellen van concrete behandeldoelen.
InhoudHet Welkomstprogramma is ontwikkeld door verschillende zorgprofessionals uit de geestelijke gezondheidszorg, waarbij gebruik is gemaakt van de laatste stand van zaken binnen de wetenschap. Dit programma is gebaseerd op de principes van positieve gezondheid en positieve psychologie.

Het programma bestaat uit de volgende modules:
• Module 1: Introductie
• Module 2: Positieve gezondheid als uitgangspunt
• Positieve Gezondheid Vragenlijst
• Module 3: Mijn positieve gezondheid
• Module 4: Zingeving
• Module 5: Doelen stellen
• Module 6: Ondersteunende en belemmerende factoren

De verschillende modules bieden psycho-educatie, quizzen en oefeningen.

De Positieve Gezondheid Vragenlijst bevat verschillende onderdelen om de algehele gezondheid van de cliënt in kaart te brengen. Het gaat hierbij om zeven levensgebieden: fysieke gezondheid, mentale gezondheid, zingeving, kwaliteit van leven, veerkracht, dagelijks functioneren en oplossingsgerichtheid.

Advies voor gebruikJe kunt de losse onderdelen van het Welkomstprogramma flexibel klaarzetten onder het tabblad ‘Modules’. Het is belangrijk dat de cliënt de modules in de aangegeven volgorde doorloopt. De verschillende onderdelen uit het programma volgen namelijk logischerwijs op elkaar. Vergeet niet om de Positieve Gezondheid Vragenlijst klaar te zetten. Bekijk deze instructie om te zien hoe je het Welkomstprogramma in de juiste volgorde kunt klaarzetten.

Je kunt ook het gehele Welkomstprogramma met alle modules en de Positieve Gezondheid Vragenlijst in één keer klaarzetten via het tabblad ‘Programma’s’.

Literatuur en copyright

© Embloom, N. van de Lint (2020)

Dit materiaal is auteursrechtelijk beschermd en kopiëren zonder schriftelijke toestemming van Embloom is dan ook niet toegestaan.

Handleiding
Licentiekosten

€ 1,00 per module

Introductievideo